Austrian Cuisine

Schlagwörter:
Referat, Hausaufgabe, Austrian Cuisine
Themengleiche Dokumente anzeigen

Beschreibung / Inhalt
Das Dokument beschäftigt sich mit der österreichischen Küche und den regionalen Unterschieden in Bezug auf die Gerichte, Zutaten und kulinarischen Traditionen. Es werden Beispiele für Gerichte aus verschiedenen Regionen Österreichs gegeben, wie beispielsweise das Wiener Schnitzel oder die Linzertorte. Außerdem wird die Bedeutung von Heurigen und Cafés in Wien betont. Es wird auf die kulinarischen Einflüsse anderer Länder und Kulturen hingewiesen und darauf, wie sich diese in der österreichischen Küche widerspiegeln. Das Dokument gibt außerdem Tipps für Restaurants und ihre Spezialitäten in Wien.
Direkt das Referat aufrufen

Auszug aus Referat
AUSTRIAN CUISINE Regionales Cuisines Viennese Cuisine Viennese Restaurant Viennese Coffehouse Viennese Beisel Viennese Heuriger Hot dog stand and Pastry Shop Welcome to Viennese Cuisine A small taste of Vienna s many culinary delights Eat your cake and have it too REGIONAL CUISINES Austrian cuisine in general: It is the culinary reflection of an ethnically mixed people who, during the many centuries of the Austrian Habsburg empires expansion and contraction, have exchanged culinary know-how with Turkish, Swiss, Alsacian, French, Spanish, Dutch, Italian, German, Bohemian-Moravian, Hungarian, Polish, Croatian, Slovenian, Slovakian, Serbian, and Jewish cuisine. It might be reasonable to suppose that Austria, would have a cuisine coposed of all these varied and exitic elements, made into one great big cosmopolitan gastronomic United Nations. For example, Burgenland cuisine is influenced by its flat topography and proximity to Hungary. Its specialities are prepared with abundant locally grown fruits and free roaming chicken and geese, and include dishes like the Burgenlandisches Erdbeerkoch (a type of baked strawberry mush dessert) and Buergenländische Gänseleber (goose liver simmered with onions). East southern Kärnten Carinthia and Steiermark Styrias cuisines, with Hungarian, Yugoslavian, and Italian culinary influences, feature Mediterranean style foods, including ham, a favourite ingredient in all three surrounding countries, and mild climate herbs and vegetables. Dishes ...
Direkt das Referat aufrufen

Autor:
Kategorie:
Englisch
Anzahl Wörter:
4820
Art:
Spezialgebietsausarbeitung
Sprache:
Englisch
Bewertung dieser Hausaufgabe
Diese Hausaufgabe wurde bislang noch nicht bewertet.
Zurück